BMW chiptuning.

Uw BMW chiptuning specialist

BMW heeft erg veel geliefde modellen op de markt gebracht in Europa. Het is met de jaren steeds populairder geworden om een BMW te chiptunen. Supreme Tuning is specialist in chiptuning van o.a. BMW. Door de software van het motormanagement aan te passen is het mogelijk om uw BMW meer vermogen & koppel te geven. Na chiptuning heeft de motor gemiddeld 30% meer koppel- en vermogen. Dit kan zelfs oplopen tot maar liefst 120% bij bijvoorbeeld een BMW 114i F20. Bij een gelijkblijvende rijstijl kan de motor ook zuiniger worden in verbruik.
 
Wilt u uw BMW laten chippen door een professioneel bedrijf welke beschikt over een programmeur met meer dan 15 jaar ervaring? Neem direct contact op en wij zullen u voorzien van uitgebreide informatie over uw BMW, de mogelijkheden en een bijpassend offerte.

BMW laten chiptunen

Al onze software is door de jaren heen uitermate zorgvuldig en veelvoudig ontworpen, getest en geoptimaliseerd op onze off-site 4WD Dyno. 

Met Chiptunen gaan we uw auto softwarematig aanpassen waardoor de motor van uw BMW beter presteert en efficiënter loopt. Door de motorcomputer (ECU) te herprogrammeren, zal het rijgedrag enorm verbeteren en dus het rijplezier met uw auto toenemen. Er zijn verschillende stages mogelijk om de motor optimaal af te stellen op uw wensen.

Al onze software is door de jaren heen uitermate zorgvuldig en veelvoudig ontworpen, getest en geoptimaliseerd op onze off-site 4WD Dyno. Bij het chiptunen van uw BMW 1-Serie, 2-Serie, 2-Serie GranCoupe, 2-Serie Tourer, 3-Serie, 3-Serie GT, 4 GranCoupe , 4-Serie, 5-Serie, 5-Serie GT, 6 GranCoupe, 6-Serie, 6-Serie GT , 7-Serie, 8-Serie, i8 (Hybrid), X1, X2, X3, X4, X5, X6, X7 en Z4 maken wij gebruik van op-maat getunede software voor elk model en motor.

Bij een Stage 1 chiptuning wordt het originele motormanagement aangepast conform de marges opgegeven door de fabrikant. Bij Stage 2 chiptuning dient er een grotere downpipe (3 Inch) en eventueel een upgrade luchtfilter geplaatst te worden. Het afstellen van de motor vereist veel kennis van de techniek onder de motorkap.

Benzine Turbomotoren zoals de TwinPower en TwinScroll zijn erg geschikt voor Chiptuning. De verschillende inspuittechnieken, geavanceerde turbodrukvulling, Valvetronic en variabele nokkenasverstelling vragen om expertise. Maar ook de dieselmotoren zijn enorm goed te optimaliseren. Common rail-inspuiting en tweetraps turbodrukvulling met TwinScroll techniek zijn helemaal ingeburgerd. Door onze kennis en ervaring kunnen we middels de nieuwe tuningstechnieken ook de allerlaatste modellen kunnen optimaliseren.
 
BMW kondigde in 2008 een nieuwe generatie aan. De F-generatie kwam met nieuwe motoren en vernieuwde technieken. De nieuwe type motoren uit onder andere de 5 serie F10, de 3 serie F30 en de 1 serie F20 zijn sterk verbeteren met een Stage 1 optimalisatie. Inmiddels is er voor bijna elk model BMW een geoptimaliseerde motorafstelling beschikbaar. Zo ook voor bijvoorbeeld de 4 serie en de X1, X3, X5 en X6. Populaire motoren om te chiptunen zijn onder andere de N54 en N55 uit bijvoorbeeld de 135i, 335i en 1M, de N20 uit onder andere de 320i, 328i, 520i en 528i en het N13-blok uit de 114i, 116i, 118i, 316i en de 320i EDE.
 

Op dieselgebied komen we vaak de N47 motor tegen. Met die 2 liter diesel uit bijvoorbeeld de 118d, 120d, 320d, 520d en 525d is een grote vermogenswinst te behalen. Maar ook de N57 zescilinder uit bijvoorbeeld de 530d en 535d levert met een Supreme Stage 1 op-maat tune een stuk meer vermogen & rijplezier. De commonrail techniek van BMW maken de blokken efficiënt en tegelijkertijd erg krachtig. Met een op-maat afstelling van de ECU wordt dat effect vergroot. Een lager verbruik en meer power.

Bij Supreme Tuning is er veel specialistische kennis aanwezig welke nodig is om een auto veilig te kunnen chiptunen. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan

BMW modellen

Er zijn diverse modellen van BMW. Wij voeren chiptuning uit bij de modellen 1-Serie, 1M coupe, 2-Serie, 2-Serie GranCoupe, 2-Serie Tourer, 3-Serie, 3-Serie GT, 4 GranCoupe , 4-Serie, 5-Serie, 5-Serie GT, 6 GranCoupe, 6-Serie, 6-Serie GT , 7-Serie, 8-Serie, i8, X1, X2, X3, X4, X5, X6, X7, Z4. Bij elk BMW model kan er een verschillende motor onder de motorkap liggen. Bij de Calculator-pagina kunt u alle uitvoeringen bekijken en zelf het type motor van uw auto selecteren om snel te kijken hoeveel vermogen en Newton meter koppel u voor uw uw auto kan verwachten.

Op de Prijzen pagina kunt u onze prijzen bekijken zodat u kunt inschatten wat het ongeveer zal kosten om uw auto door ons te laten optimaliseren. 
 
Bent u klaar voor een snellere BMW?

Uw BMW chippen

Maak direct een afspraak om uw auto te laten chippen via onderstaande formulier. Wij nemen doorgaans binnen één werkdag contact met je op.

Contactgegevens.

Openingstijden:

  • Di – vrij: 10:00 t/m 19:00
  • Za: 10:00 t/m 16:00
  • Zo – ma: gesloten