Dyno.

Met de huidige, moderne meettechnieken komen er nieuwe, innovatieve producten op de markt om het vermogen van een auto te meten. Een mooi voorbeeld hiervan is DynoPro. DynoPro is een mobiele testbank voor het meten van vermogen, koppel, acceleratie en andere parameters van personenauto’s. Metingen kunnen worden gedaan aan voertuigen met elk type aandrijving. Hier is geen vermogenslimiet aan verbonden. 

Wat is het verschil tussen DynoPro en een vaste Rollenbank

Tijdens een DynoPro vermogensmeting wordt het motorvermogen gemeten, maar ook welk vermogen er via de wielen op de weg gebracht wordt, Newton meter koppel en werkelijke PK’s worden weergegeven in een Dyno Grafiek precies zoals op de welbekende en traditionele dynamometer (DYNO) rollerbanken welke de meeste tuners gebruiken (meestal met Commercieel inzicht, ziet er imposant uit, zo’n vermogensmeting op een rollerbank), maar geeft doorgaans enkel het vermogen weer dat binnen, zonder weerstand van meerdere omstandigheden zoals wegdek- en weersomstandigheden gemeten word, op rollen. Ook is de luchttoevoer bij een Dyno vermogensmeting rollerbank niet exact hetzelfde als in de buitenlucht, wat schadelijk kan zijn voor de motor en alle draaiende delen d.m.v. tekort aan koeling tijdens de metingen op een (geremde) Dyno vermogenstestbank.
 
Om echt te meten moet u toch echt de weg op, zoals in de Racewereld ook getest word, op het asfalt zelf!

Voor- en nadelen van DynoPro

Voor- en nadelen van DynoPro

  •  Voordeel: Geen valse luchtweerstand door de auto te koelen met ventilatoren
  • Voordeel: Echt vermogen op het wegdek, waar jij dagelijks rijdt!
  • Nadeel: Vermogenstest op de weg
 

Voor- en nadelen van rollenbank

  • Voordeel: Geen vermogenstest op de weg
  • Nadeel: Vermogen gemeten op een gesimuleerde weg, geen accuraat vermogen zoals gemeten op het asfalt.
  • Nadeel: Valse luchtweerstand door de auto te koelen met ventilatoren wat schadelijk kan zijn voor de motor.

Om het enige nadeel van DynoPro te elimineren wordt de test veilig uitgevoerd door de engineer zelf, op een rechte weg waar weinig tot geen verkeer aanwezig is. Mocht de klant de auto toch op de rollenbank willen hebben dan kunnen wij dat uiteraard regelen bij een van onze partners.

Tuning afspraak

Maak direct een afspraak voor het chiptunen van uw auto via onderstaande formulier. Wij nemen doorgaans binnen één werkdag contact met je op.

Contactgegevens.

Openingstijden:

  • Di – vrij: 10:00 t/m 19:00
  • Za: 10:00 t/m 16:00
  • Zo – ma: gesloten